رقابت ایران و افغانستان در بازار زعفران بررسی گردید
کاراموند: خراسان جنوبی در نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی، چالش های تامین انرژی کشاورزی و رقابتهای تجاری در عرصه زعفران بین ایران و افغانستان مورد بررسی قرار گرفت و بر لزوم حضور فعال ایران در نمایشگاه های بین المللی تاکید شد.
علیرضا خامه زر، دبیر و سخنگوی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی و رییس اتاق تجاری بیرجند، امروز دوشنبه ۶ اسفند ما در نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی که با ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار گردید، بیان کرد: در جریان بازدید از یک نمایشگاه بزرگ بین المللی که با حضور تیم ایران برگزار گردید، فرصت های تجاری موجود در عرصه زعفران و سایر محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت. در این نمایشگاه، محصولات افغانستان نیز به معرض نمایش گذاشته شد که شامل زعفران و دیگر اقلام صادراتی این کشور بود.
رییس اتاق تجاری بیرجند، اضافه کرد: در حین بازدید از نمایشگاه، متوجه وجود رقابتهای جدی در عرصه زعفران بین ایران و افغانستان شدیم، در صورتیکه هم اکنون تعدادی از تولیدکنندگان افغان هنوز با روش های صحیح فرآوری زعفران آشنا نیستند؛ علاوه بر این، افغانستان ۱۵ قلم کالای ویژه صادراتی خودرا برای بازار ایران معرفی نمود که شامل حبوبات، میوه های خشک، چراغ ها و دیگر محصولات بود.
خامه زر با اشاره به اهمیت حضور ایران در نمایشگاه های بین المللی، اشاره کرد: هدف ما در سال آینده دریافت غرفه اختصاصی از طرف جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه گلوبال امارات که یکی از بزرگترین نمایشگاه های جهانی بوده، برای نمایش محصولات ایرانی است.
وی با اعلان اینکه حضور در این نمایشگاه ها فرصتی مناسب برای توسعه روابط تجاری، پیشرفت برندهای ایرانی و حضور فعال در بازارهای جهانی است، اضافه کرد: این برنامه ها از طرف سازمان های مربوطه در استانها پیگیری خواهد شد تا بتوانیم جایگاه ایران را در بازارهای جهانی تقویت نماییم.
خامه زر همین طور به برنامه های کشاورزی استان اشاره نمود و اظهار کرد: تعدادی از کارهای کشاورزی در تابستان سال آینده ممکنست به علت شرایط خاص متوقف شوند، اما امیدواریم با برنامه ریزی های دقیق تر و حمایت های دولتی، این مشکلات برطرف شود.
محمد حسین اکبری، رییس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، نیز به بیان چالش های کشاورزی و تامین انرژی و همین طور مشکلات موجود در زمینه، بیان کرد: یکی از اشکالات در عرصه کشاورزی، وجود مسئله ناترازی برق است که سبب ایجاد خسارات مختلفی دراین خصوص شده است.
رییس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اضافه کرد: کشاورزان خواهان همکاری بیش از سوی دولت و مجلس برای بهبود شرایط انرژی هستند؛ هم اکنون، اگر ساعات قطعی برق در تامین انرژی برای کشاورزی به ۱۰ ساعت برسد، این مسأله می تواند به شدت بر تولید محصولات تأثیر بگذارد که اگر این ساعات به ۵ یا ۷ ساعت کم شود، می توانیم شاهد تحولات مثبت در تولیدات حوزه کشاورزی کشور باشیم.
اکبری توضیح داد: اگر در حوزه ارائه تسهیلات برای تهیه پنل های خورشیدی، قدم برداشته و حداقل ۵۰ درصد از حلقه های چاه کشاورزی مجهز به این پنل ها بشوند، مشکل ناترازی برق رفع خواهد شد و خسارات در عرصه کشاورزی که ناشی از قطعی برق هست، برطرف خواهد شد.
وی اظهار داشت: اگر مشکل و نقصی در تامین اعتبار صورت نگیرید تا پایان اردیبهشت سال آینده حدود ۲۵۰ حلقه کشاورزی در سطح استان، مجهز به پنل های خورشیدی خواهند شد.
منبع: karamond.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کاراموند در مورد این مطلب