در نشست جشنواره معروف مطرح شد؛

لزوم برگزاری جشنواره ای در ۹ رشته چیست؟

لزوم برگزاری جشنواره ای در ۹ رشته چیست؟ کاراموند: کاراموند: دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نشست رسانه ای جشنواره ملی معروف بیان کرد انتقاد با سیاه نمایی فرق دارد بدین جهت فیلم منتقدانه نسبت به فیلم چاپلوسانه تاثیر بیشتری بر مردم می گذارد.



به گزارش کاراموند به نقل از مهر، نشست خبری نخستین جشنواره ملی «معروف» سه شنبه ۲۴ بهمن ماه در ستاد امر به معروف و نهی از منکر اجرا شد.
مهرداد توکلی دبیرکل جشنواره ملی «معروف» در این جلسه خبری درباره ی جزییات نخستین دوره این رویداد توضیح داد: نخستین جشنواره ملی «معروف» در ۹ بخش فیلم، هوش مصنوعی، پویانمایی، شعر، رسانه و فضای مجازی، هنرهای آوایی، ادبیات و پژوهش، عکس و هنرهای تجسمی انجام می شود. شعار این جشنواره «حکمرانی عادلانه» است که نگاهی به افق بین الملل نیز دارد. هر کدام از بخش های ۹ گانه جشنواره دارای زیربخش و قالب های گوناگون هستند که علاقه مندان برمبنای آن، یک یا چند قالب هنری آثار خودرا تولید و ارسال کرده اند. جشنواره «معروف» اولین جشنواره فرهنگی هنری در سطح ملی است که بستر رقابت آثار فرهنگی و هنری تولید شده با بهره گیری از هوش مصنوعی را فراهم نموده است.
وی درباره ی اهداف این جشنواره بیان کرد: استفاده از ظرفیت استانها، کشف استعدادها، توجه به نزاکت اجتماعی، جذابیت دینی و ارزشی، کم کردن فاصله مردم با ستاد امر به معروف و نهی از منکر - که موجب و بانی این فاصله رسانه های معاند هستند - از اهداف کلی این رویداد است.
توکلی با تأکید بر توجه این جشنواره روی هوش مصنوعی و تولیدات آن، اظهار داشت: وقتی ۱۴ آذر ماه پوستر جشنواره معروف را منتشر کردیم، سبب شد تا تولیدات بسیاری در مورد هوش مصنوعی و در رابطه با امر و به معروف و نهی از منکر برای ما ارسال شود. وقتی از «حکمرانی عادلانه» صحبت می نماییم منظورمان این است که ستاد امر معروف و نهی از منکر موضوعات را تبیین کند و در اذهان عمومی به نمایش بگذارد. بنا بر این باتوجه به ۱۹ محور جشنواره، کوشیدیم نخستین جشنواره ای باشیم که آثار را در قالب هوش مصنوعی به نمایش بگذاریم؛ بر این اساس، نگاه های تخصصی برای جشنواره بصورت جدی است تا جریان فرهنگی هنری راه بیفتد و محورهای پیش بینی شده نیز در امتداد آشنایی هنرمندان با این فضا و تولید اثر توسط مردم هستند.
وی در ادامه محورهای جشنوار «معروف» را برشمرد و اضافه کرد: مصادیق فریضتی همچون اخلاق، انصاف، عدالت، کمک رسانی، نقش امر به معروف در انتقادپذیری و مسؤولیت پذیری اجتماعی، مصادیق فریضتی دوده (ع)، فساد ستیزی، کاهش لطمه های اجتماعی، امیدآفرینی، محرومیت زدایی، تولید ملی، تذکر لسانی و حجاب و عفاف همچون محورهای جشنواره ملی «معروف» است.
لزوم برگزاری جشنواره ملی «معروف» در ۹ رشته چیست؟
دبیرکل نخستین جشنواره ملی «معروف» درباره ی آثار بیان کرد: آثاری که به دبیرخانه رسیده، در دست هیأت انتخاب است و از میان ۴۵ اثر ۲۲ اثر انتخاب می شود. ۴ هزار و پانصد اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است که تعدادی از آنها در سایت جشنواره ثبت شده و برخی دیگر بصورت فیزیکی به ما تحویل داده شده است.
وی همین طور توضیح داد: دبیری بخش فیلم جشنواره «معروف» برعهده شفیع آقامحمدیان، دبیری بخش عکس برعهده کمال الدین شاهرخ، دبیری بخش تجسمی برعهده زهرا محمودی، دبیری بخش رسانه و فضای مجازی برعهده سید علیرضا آل داود، دبیری بخش شعر برعهده میلاد عرفانپور، دبیری بخش هوش مصنوعی برعهده مصطفی ضابط، دبیری بخش ادبیات و پژوهش برعهده یاسر موحدفرد، دبیری بخش هنرهای آوایی برعهده سید صادق آتشی و دبیری بخش پویانمایی برعهده آرزو مرادی است.
توکلی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره ی لزوم برگزاری جشنواره ای با محدودیت زمانی و در ۹ رشته، اظهار داشت: باتوجه به ذیق وقت و جریانی که در جامعه به وجود آمده بود، احساس کردیم که برای برگزاری جشنواره های گوناگون ۹ گانه، باید زمانی برابر با ۹ سال بگذاریم، بدین سبب تصمیم گرفتیم تولیداتی را که در ۴۵ سال قبل تولید شده اما دیده نشده اند، در یک جشنواره گرد هم آوریم تا اولاً آثار در ظرفیت این جشنواره بگنجند و دوم اینکه دومین دوره جشنواره را با افق بین الملل جلو ببریم و سال آینده بصورت جداگانه برگزار نماییم.
سینما در کنار مسجد است نه این که بغیر از آن
در ادامه، محمدحسین طاهری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره ی نمود کردن امر به معروف در قالب تولیدات جشنواره ملی «معروف» اظهار داشت: وقتی دبیری ستاد را عهده دار شدم، جو مناسبی درباره ی این مساله در جامعه حاکم نبود. ما ستاد امر به معروف و نهی از منکر هستیم؛ سه رسالت اساسی ستاد یعنی ترویج امر به معروف، نظارت بر امر به معروف و نظارت و حمایت بر آمران معروف را مدنظر داریم. مفهوم امر به معروف مفهومی عقلی است نه شرعی، که همه جای دنیا اجرا می شود و به این معنا است که نسبت به حوادث پیرامونی بی تفاوت نباشیم.
وی اشاره کرد: امروز هنر بُرنده ترین شمشیر گویا است و اگر بخواهیم حرفی بزنیم، بهتر است در قالب هنر باشد که تأثیرگذاری بیشتری دارد.
سینمای دینی محدود به نماز و دعا نیست
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر همین طور اظهار داشت: غربی ها می گویند سینما جای کلیسا را گرفته است اما ما معتقد هستیم سینما در کنار مسجد است نه این که بغیر از آن. سینمای دینی محدود به نماز و دعا نیست و ما معتقد هستیم اگر فیلمی انسان را یک قدم به سمت خدا ببرد، فیلم دینی است. همچنین، ستاد امر به معروف و نهی از منکر معتقد می باشد فیلم منتقدانه اثر بیشتری دارد تا چاپلوسانه؛ البته باید گفت انتقاد با سیاه نمایی فرق دارد.
وی بیان کرد: مردم نباید گرفتار خودتحقیری شوند و احیای این تفکر، خودش بزرگترین مشهور است و این خلأ تا حالا وجود داشته که ما می خواهیم در این مورد کار نماییم.
طاهری اظهار داشت: برای نخستین بار در جشنواره فیلم فجر بخش امر به معروف گذاشتیم و جایزه بخش تجلی اراده ملی را اهدا می نماییم. به ذهنمان رسید که مفاهیم امر به معروف را در اجتماع پیاده نماییم. پیشنهاد ما جشنواره ای ساده بود و حال با گام اول افق بین المللی را مدنظر قرار دادیم تا مفهوم را در قالب هنر بیاوریم.
مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی «معروف» روز دوم اسفند ماه پس از اذان مغرب در تالار وحدت انجام می شود.

1402/11/25
09:13:43
5.0 / 5
297
تگهای مطلب: اپل , اهدا , تالار , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری