هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛

ماجرای موزه امام علی(ع) بالا گرفت

ماجرای موزه امام علی(ع) بالا گرفت به گزارش کاراموند، در هفته گذشته شورای شهر تهران، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری را برای عرضه توضیحاتی در رابطه با تابلوهای موزه امام علی (ع) فراخواند، همینطور خالق کرگدن ها هم نمایشگاهی در حوزه هنری برپا کرد.



خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود. ازاین رو در گزارش پیش رو درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم.
هرچند جمعه ها روز تعطیل به حساب می آید اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه ‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و فعالیتهای اخیر خویش را در چارچوب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند. «آدینه» روز نانوشته نخستین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به علت تعطیل بودن اغلب مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد.
بر این اساس، در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همینطور برخی نمایشگاه ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
ماجرای فروش آثار هنری موزه امام علی (ع) بالا گرفت
طی ۲ هفته گذشته، خبری در فضای مجازی بر مبنای فروش یا ناپدید شدن ۳۰ تابلوی پرارزش هنری که متعلق به موزه هنرهای دینی امام علی (ع) است، منتشر گردید. در گزارش هفته گذشته «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» به شکل مختصر به اتفاقی که رخ داده و بیانیه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اشاره شد که اینجا قابل خواندن است.
اما در هفته گذشته مهرداد باقری رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در جلسه دویست و شصت و پنجم شورای اسلامی شهر تهران در مورد این مورد توضیح داد و اظهار داشت: مبحث تابلوهای موزه امام علی (ع) به دستاویزی برای افراد تبدیل شد و این جدا از دغدغه مدیریت شهری است و متأسفانه این روال به جای خوبی کشیده نشد و فضای سیاسی در بعضی رسانه ها ایجاد شد! در بعضی رسانه نماها گرفتار سیاه نمایی هستیم؛ سیاست سازمان فرهنگی و هنری توسعه زیست بوم آثار هنری است چونکه هنرمند و اثر هنری او بر رفتار مدیریت شهری اثر می گذارد.
وی با اشاره به اینکه این مورد با مشورت صاحب نظران شورای اساتید شکل می گیرد، اظهار داشت: ما با حمایت رئیس شورای شهر از اساتید، نظر خواستیم و مدیران سابق شهرداری را به شورا اضافه کردیم تا یک سند سیاستی به جمع بندی برسد. در گام اول ساماندهی شمارش آثار را در دستور کار قرار دادیم که متأسفانه آثار انباشت شده بود و مشخص نبود که با چه قیمتی و چه کیفیتی و چندباره خریداری شده و سازمان تمام آثار را در یک انبار ذخیره کرده بود و این در شرایطی است که سال ها بود که اکران موزه های تهران اندک بود؛ ازاین رو بزرگترین اکران هنری در ارتباط با ولادت امام علی (ع)، هفته دفاع مقدس و اکران های در رابطه با فلسطین در موزه امام علی (ع) انجام شد.

باقری خاطرنشان کرد: موزه امام علی (ع) موزه موضوعی-تخصصی است. آثار خوب زیادی در حوزه آثار دینی وجود دارد که باید این آثار را اکران و در گام دوم خلأها را جبران کرد. در این خصوص باید تبادل اثر انجام می شد و ما بعضاً تابلوهایی از هنرمندان قرض گرفتیم، اکران و سپس خریداری کردیم و هیئت امنای سازمان هم رای مثبتی بر اکران های مختلف داشت و حتی قرار شد علاوه بر رویدادهای داخلی در رویدادهای بین الملل هم حضور داشته باشیم و ما در این حوزه در دنیا میدان دار هستیم. مصوبه ای برای نخستین شرکت بین المللی شهرداری تهران در رویداد جهانی در هیئت امنا دریافت و تفاهم نامه های مرتبط را منعقد کردیم و تمام قواعد این حوزه تخصصی رعایت شد که مستندات آن عرضه شده است و حتی حمل و نقل و فرم تحویل این آثار فرم خاصی بود و ما ۳۰ اثر را بر طبق این فرم ها تحویل دادیم که از بیشتر از ۳۰۰ گالری و موزه جهان اثر در این رویداد حضور داشت و بیشتر از ۳۰۰۰ هنرمند از ۵۰ کشور اثر فردی عرضه کرده اند.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در رابطه با انتقاداتی که به فروش آثار موزه وارد شده است، اظهار داشت: می گویند موزه ها حق فروش ندارند و یا اموال فرهنگی است. موزه و مال موزه تعریف دارد. جلسه هیئت مدیره سازمان ۵ عضو دارد و هر ۵ نفر مسئله را امضا کرده اند. سال ۱۴۰۱ شورای ساماندهی آثار تشکیل و خرداد ۱۴۰۲ هیئت امنا آنرا بررسی نموده است و هیئت مدیره هم مصوب کرده است و جلسه تکمیلی هم تشکیل و ۹ تبصره دارد. به جز اکران تمام آثار انتخاب شده، ۲ اثر خواستار داشت و به قیمت هر کدام ۴۰ میلیون تومان فروش رفت. روال واریزی متفاوت می باشد و مکانیزم خاص خودش را دارد که نامه نگاری ها در این حوزه انجام شده است. آثار چه تبادل و چه خریداری شود مثلا هنرمندان خصوصی در نگارخانه بوستان لاله فعالیت می نمایند و یک قسمت از نگارخانه ها فروش آثار هنری است و این مکانیزم طبیعی نگارخانه هاست. این فرآیند قانونی به درآمد برای نگارخانه ها تبدیل می شود که ما مدتی با افول در این عرصه روبه رو بودیم اما در این دوره احیا شد. ما هم اکران های داخلی و هم اکران های بین المللی دیگری داریم که صورت خواهد گرفت که با قوت بیشتری دنبال خواهیم کرد و به حمایت و همراهی اعضای شورای شهر نیاز داریم.
همچنین، بر مبنای گفته علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در همین جلسه شورای شهر، بقیه تابلوهایی که از موزه هنرهای دینی امام علی ضد السلام خارج شده بودند، به جز ۲ اثری که فروش رفته، به موزه بازگردانده شده اند.
علیرغم این که شورای شهر تهران هم در رابطه با این مورد از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران توضیح خواسته و در صحن علنی این شورا هم مباحثی مطرح گردیده است اما ابعاد و جزئیات این مورد هنوز به صورتی صریح و شفاف رسانه ای نشده است و احتمالا این توضیحات تبعاتی برای برخی اشخاص دخیل در این موضوع، خواهد داشت. ازاین رو پیشبینی می شود مبحث آثار موزه هنرهای امام علی (ع) همچنان در صدر اخبار هنرهای تجسمی قرار خواهد داشت.
بزرگداشتی برای سیراک ملکنیان
هم اندیشی «یک اثر یک نشست» همراه با بزرگداشت سیراک ملکٌنیان، با حضور غلامحسین نامی هنرمند نقاش، حسن موریزی نژاد نقاش، نویسنده و عضو انجمن هنرمندان نقاش ایران، عبدالبصیر حسین بُر منتقد هنری و پژوهشگر هنر معاصر و میشل الله وردیان دبیر جلسه، عصر چهارشنبه ۴ مهر با نمایش یک اثر از سیراک ملکُنیان، در محل سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر تهران برگزار گردید.
خالق کرگدن این دفعه به جان فورد ادای احترام کرد
نمایشگاه نقاشی سیدعلی میرفتاح با عنوان «چه سرسبز بود دره من» با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری در نگارخانه ابوالفضل عالی راه اندازی شد. میرفتاح که سال قبل نمایشگاهی با عنوان «کرگدن ها» در گالری آرتیبیشن برگزار کرده بود این دفعه در نمایشگاه جدیدش به دنیای سینما ادای دین کرده است.

عنوان نمایشگاه سیدعلی میرفتاح برگرفته از نام یک فیلم سینمایی کلاسیک به همین نام اثر جان فورد است و جالب اینجاست که تمامی تابلوهای این نمایشگاه در ساعت اولیه افتتاحیه فروخته شد.
در این نمایشگاه، ۱۲ اثر از سید علی میرفتاح که با تکنیک اکرلیک و با موضوعات دفاع مقدس و مقاومت فلسطین کشیده شده اند، در معرض دید مخاطبان قرار گرفت.
میرفتاح در رابطه با ۵ اثر نمایشگاهش که ادای دینی به غزه و فلسطین است، اظهار داشت: وقتی اخبار غزه را می شنیدم شروع کردم به کار کردن و در فضای مجازی منتشر کردم، ولی جایی نمایش ندادم. از این آثار پنج اثر در رابطه با غزه است. در فضایی که به غزه بی اعتنایی می شد من تلاش کردم بعنوان یک رسانه عمل کنم، پس در شبکه های مجازی منتشر کردم. چون نقاشی ماندگار است، فکر کردم به ماندگاری مظلومیتی که مردم غزه دارند کمک نماید، بخصوص برای کودکان غزه که بی دفاع هستند و کاری از دستشان برنمی آید. این آثار پیوندی بود بین حس من نسبت به جنگ و این مقاومتی که هم اکنون هست. شروع کردم به مرور تصاویری که از زمان جنگ بود و روی آنها کار کردم و این کارها تولید شدند.
نمایشگاه «چه سرسبز بود دره من» از ۴ تا ۱۸ مهر ۱۴۰۳ از ساعت ۹ تا ۱۸، در ایام شنبه تا چهارشنبه در نگارخانه عالی حوزه هنری، پذیرای علاقه مندان است.
انتشار فراخوانی برای افسانه هیرکانی و محیط زیست
نمایشگاه گروهی «افسانه هیرکانی: پاسداشت گونه های در خطر» با موضوعات «افسانه و اساطیر» و «آگاهی از خطر انقراض» با مدیریت هنری سولماز ایمانی طراح پارچه، تصویرگر و مدرس و همکاری شبکه تشکل های محیط زیستی و منابع طبیعی کشور برگزار می گردد.
در فراخوان مرحله اول از هنرمندان دعوت شده تا آثاری را با موضوعات تعیین شده عرضه کنند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به مبحث محافظت از گونه های درحال انقراض و اهمیت جنگل های هیرکانی در حفظ این گونه ها پرداخته باشد. مهلت ارسال آثار برای بازنگری اولیه تا ۳۰ آبان است.

این نمایشگاه گروهی در قسمت های هنرهای تجسمی (گرافیک، نقاشی، تصویرسازی، کاریکاتور، عکاسی و حجم)، فشن (طراحی لباس، آکسسوری و پارچه سازی)، سینما (فیلم کوتاه، ویدئو آرت)، نمایش (اجرای کوتاه، پرفورمنس ارت)، انیمیشن کوتاه، ادبیات داستانی و نمایشی (داستان کوتاه، فیلم نامه کوتاه)، موسیقی (آهنگسازی) و هنر محیطی برگزار می شود.
همچنین بخش جنبی این رویداد شامل بهترین تولید محتوا برای فضای مجازی، بخش کارگاه های اجرایی، رویدادهای فضای مجازی، نمایشگاه اساتید خواهد بود. نمایشگاه گروهی «جنگل های هیرکانی» در استانهای میزبان گلستان، مازندران، گیلان، اردبیل، سمنان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و تهران برگزار می شود.
آثاری که از مواد پایدار و الهام گرفته از طبیعت هیرکانی بهره برده باشند، در اولویت هستند. علاقه مندان می توانند برای اطلاعات بیشتر و ارسال آثار با ایمیل hyrcanianlegend@gmail.com در ارتباط باشند.
آغاز نمایشگاه های هنری در آدینه
نمایشگاه «غول خاکستری» در گالری شیرین، نمایشگاه «وقت وبا» در گالری هما، نمایشگاه «آرت بوک ۱» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه «زندگی به تلاش سایه» در گالری سیحون، نمایشگاه «قلمرو» در گالری باوان، نمایشگاه نقاشی احمد مرشدلو در گالری هور، نمایشگاه «بودایستیک: بودگی یک نبودن» در گالری والی، نمایشگاه «چشم درون» در گالری سهراب، نمایشگاه «روزهای دلخوشی» در گالری دنا و نمایشگاه «تلاقی» در گالری هفت ثمر، همچون نمایشگاه هایی است که روز جمعه ۶ مهر افتتاح می شوند.


منبع:

1403/07/07
09:06:00
5.0 / 5
59
تگهای مطلب: آهنگساز , ایران , تخصص , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری