رتبه بندی 6 بانک در عرصه اعطای تسهیلات و صدور ضمانت نامه برای دانش بنیان ها

رتبه بندی 6 بانک در عرصه اعطای تسهیلات و صدور ضمانت نامه برای دانش بنیان ها کاراموند: طبق گزارش زیست بوم دانش بنیان در حوزه عملکرد نظام بانکی در عرصه دانش بنیان ها، بانک کارآفرین در شاخص ارائه تسهیلات و درصد منابع اختصاص یافته به شرکت های دانش بنیان پیشگام بوده و بانک پاسارگاد رتبه اول در ارائه وام به شرکت های دانش بنیان در سال 1401 را کسب کرده است.


به گزارش کاراموند به نقل از ایسنا، زیست بوم نوآوری و فناوری دو دهه است که در فضای کسب وکار تنفس می کنند و پس از تصویب دو قانون در عرصه دانش بنیان ها، بازیگران جدید را برای پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان وارد صحنه کرده است و این دفعه این بانکها هستند که برای توسعه کسب وکارهای دانش بنیان وارد فضای دانش بنیانی کشور شده اند.
برمبنای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش بنیان سرمایه گذاری مشترک بانکها و مؤسسات اعتباری با صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح های مصوب شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان از شمول این بند مستثنی شده و به ­عنوان فعالیت بانکی تلقی می شود. بانکها و صندوق نوآوری مکلف هستند حداکثر بعد از هفت سال از تاریخ شروع سرمایه گذاری، نسبت به پایان سرمایه گذاری و خروج اقدام نمایند.
طبق گزارش زیست بوم شرکت های دانش بنیان انتشار یافته از طرف یکی از شرکت های دانش بنیان اعتبارسنجی شرکت های دانش بنیان از سال ۱۳۹۳ تا انتهای سال ۱۴۰۱ تعداد این شرکتها از حدود یک هزار و ۵۰۰ مورد به حدود ۸۲۶۰ شرکت رسیده است. درآمد شرکت های دانش بنیان رشد قابل توجهی را تجربه کرده، به شکلی که از حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۶ به بالای ۴۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
باتوجه به اینکه عمده خدمات مالی به شرکت های دانش بنیان توسط نظام بانکی صورت می پذیرد، ارزیابی آماری بانکها در راستای دهی منابع به شرکت های دانش بنیان موضوع قابل توجهی است.
نقش آفرینی نظام بانکی در تامین مالی زیست بوم دانش بنیان
سهم شرکت های دانش بنیان از وام پرداختی شبکه بانکی در حدود ۴ درصد بوده که از این مساله سهم تسهیلات مربوط به محصولات دانش بنیان ۱.۶ درصد قلمداد می شود. این میزان در مقایسه با سهم این شرکتها از تولید ناخالص داخلی قابل قبول است، اما میزان برخورداری شرکتها از این تسهیلات متناسب نیست؛ چونکه ۷۱ درصد شرکت های دانش بنیان نزد نظام بانکی وام فعال نداشته اند.
مانده بدهی شرکت های دانش بنیان به نظام بانکی در آخر سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴۳ هزار میلیارد تومان بوده که از این مقدار مانده بدهی در رابطه با محصولات دانش بنیان حدود ۵۷ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود. همین طور مجموع ضمانت نامه فعال شرکت های دانش بنیان در آخر سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۱ هزار میلیارد تومان بوده است.
نکته مهم این است که همه این تسهیلات لزوما ماهیت حمایتی نداشته است. نکته مهم درباب تامین مالی شرکت های دانش بنیان این است که خارج از ادبیات معاونت علمی ریاست جمهوری تفاوت شفافی ما بین ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان و محصولات دانش بنیان وجود نداشته است.
در ارزیابی آماری بانکها در ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان رویکرد های متفاوتی وجود دارد. حجم مجموع ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان، وضعیت ارائه تسهیلات به تفکیک استانها یا دسته های فناوری، ارائه تسهیلات به شرکت های وابسته یا متنوع و نسبت ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان در مقایسه با حجم ارائه خدمات همچون این رویکردها است.
وضعیت بانکها در پیشگامی پشتیبانی از دانش بنیان ها
طبق دسته بندی های این گزارش بانک کارآفرین رتبه اول را در نسبت خدمات مالی (وام و ضمانت نامه) نسبت به مجموع خدمات مالی ارائه شده در نظام بانکی داشته است و به نظر می آید یکی از کارویژه های خودرا ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان قلمداد کرده است.


وی اشاره کرد: از نظر حجم ارائه تسهیلات نیز رتبه اول در ارائه وام به شرکت های دانش بنیان در سال ۱۴۰۱ مربوط به بانک پاسارگاد و رتبه یک در ارائه ضمانت نامه به شرکت های دانش بنیان مربوط به بانک تجارت بوده است:


در دسته بندی بانکها برمبنای درصد منابع اختصاص یافته توسط بانکهای کشور در حوزه وام و ضمانت نامه بانکی، رتبه بندی زیر صورت می پذیرد:






منبع:

1402/11/13
12:17:36
5.0 / 5
311
تگهای مطلب: بازیگر , خدمات , شركت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری