مسعود اطیابی با مهر مطرح كرد؛
تعطیلی سینما را تبدیل به فرصت نماییم
كاراموند: مسعود اطیابی كارگردان و تهیه كننده سینمای ایران تاكید كرد می توان از فرصت تعطیلی سینماها در وضعیت كرونائی برای بازسازی مناسبات و قوانین، برای آینده بهتر سینمای ایران استفاده نمود.
مسعود اطیابی تهیه کننده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شرایط فعلی سینما و توقف پروژه های سینمایی اظهار داشت: زمانی که سینماها تعطیلست و محلی برای عرضه فیلم ها نیست، طبیعی است که فعالیت در سینما کمتر شود، ما هم اکنون با انبوهی از فیلم های تولید شده مواجهیم که سرمایه های خوابیده صنعت سینما چه در حوزه دولتی و چه در بخش خصوصی به شمار می روند. بخش عمده این فیلم ها باید به نمایش درآید تا بتوانیم تولید در سینما را آغاز نماییم.
وی با اشاره به اینکه تا زمانی که سینماها به صورت جدی و فعال باز نشوند، خیلی نمی توان به تولید فکر کرد، توضیح داد: بنظر می رسد که تنها کاری که سینماگران و مدیران دولتی سینما می توانند انجام دهند، برنامه ریزی و استفاده از فرصت پیش آمده برای ارتقای صنعت سینما و مناسبات آنست.
توقف؛ فرصت تعمیر و بهینه سازی
کارگردان فیلم سینمایی «تگزاس» بیان کرد: گاهی قطاری که در حرکت است به یک سری تعمیرات و بهینه سازی نیاز دارد که این تعمیرات در هنگام حرکت قطار به سختی انجام می شود، اگر قطار برای مدتی بایستد فرصت خوبی برای تعمیر باردیگر و بهینه سازی مناسب می باشد. سینما نیز همین گونه است، حرکت سینما هم اکنون متوقف شده است و از این شرایط می توان به نحو احسن استفاده کرد، می توانیم از این فرصت بهره برده و به تحلیل درست سینما و آینده آن بپردازیم و مقداری ساختار صنعتی سینما را اصلاح و بهینه سازی نماییم.
می توان از فرصت تعطیلی سینماها بهره برد و به بازسازی روابط، مناسبات و تولیدات سینما بپردازیم و هماهنگی بهتری با هنرمندان، توزیع کنندگان و پخش کنندگان فیلم ها داشته باشیم وی اشاره کرد: بالاخره روزی ویروس کرونا تمام می شود و یا زندگی با آن عادی می شود و مانند یک سرماخوردگی مردم با آن کنار می آیند، مردم نیاز دارند که به صورت اجتماعی در جاهای مختلف گرد هم بیایند، همچون این جاها می توان به سینما اشاره نمود. در واقع سینما می تواند کارایی بسیاری برای ریکاوری و بازگشت روانی مردم به حالت عادی داشته باشد.
اطیابی افزود: سینما می تواند در جامعه امید بوجود آورد، به شرطی که از همین امروز برای آینده سینما برنامه ریزی نماییم، شاید ممکنست ۵ یا ۶ ماه وقت داشته باشیم تا سینما را باردیگر درست نماییم و به روزهایی فکر نماییم که می خواهیم مردم را باردیگر جذب سینما نماییم و برای آنها یک فضای خوب ایجاد نماییم.
وی با اعلان اینکه در وضعیت فعلی چه نقشه هایی می شود ایجاد کرد تا سینما را باردیگر احیا کرد، توضیح داد: اینکه روزانه برای حل مشکلات سینما فکر نماییم و برمبنای همان روز نقشه ها را اعمال نماییم درست نیست، بعنوان مثال می توان به اکران آنلاین جدی تر فکر کرد، که در وضعیت کرونا برای دیده شدن فیلم ها اجرا شد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «اختاپوس» اشاره کرد: اکران آنلاین مسأله ای نبود که تعریف آن تنها برای زمان بحرانی کرونا باشد، این نوع از نمایش چیزی است که می تواند تبدیل به جزئی از صنعت سینمای ما شود و باید این اتفاق بیافتد. کارایی اکران آنلاین این است که به ارائه فیلم ها بپردازد و مخاطبان سینما را گسترش دهد.
وی افزود: اکران آنلاین می تواند به صنعت سینما کمک نماید، در حالت عادی و اکران روی پرده ممکنست برای هر فیلم ۴ یا ۵ میلیون مخاطب وجود داشته باشد، اما اگر اکران آنلاین فیلم ها نیز وجود داشته باشد، ظرفیت ۵ یا ۶ میلیونی مخاطب به تعداد مخاطب اکران یک فیلم اضافه می شود.
لزوم تدوین مناسبات قانونی جدید
این کارگردان سینما بیان کرد: اگر مدیر سینمایی بودم از فرصت تعطیلی سینما برای برنامه ریزی مناسب برای سینما استفاده می کردم. تاکید می کنم که می توان از فرصت تعطیلی سینماها بهره برد و به بازسازی روابط، مناسبات و تولیدات سینما بپردازم و هماهنگی بهتری با هنرمندان، توزیع کنندگان و پخش کنندگان فیلم ها داشته باشیم. در واقع باید مناسبات قانونی خوبی را تدوین نماییم که همه راضی باشند.
به عنوان یک کارگردان با ظرفیت ۵۰ درصدی سالن های سینما فیلمی را برای نمایش ارائه نمی دهم، چونکه اینطور فیلم دیدن برای مخاطب جذابیتی ندارد اطیابی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: این را هم باید بگویم که مخاطبان سینما در وضعیت شیوع ویروس کرونا نمی توانند به سینما و سالن های سینما اعتماد کنند و این مساله کاملاً طبیعی است، از طرفی فکر کنید که سینمایی که با ۵۰ درصد ظرفیت به کار خود ادامه دهد نیز چندان خوش آیند فیلمساز و یا مخاطب نیست.
وی افزود: در واقع مخاطب به سینما می رود تا در کنار مخاطبان دیگر فیلم ببیند، نه اینکه تنها به دیدن یک فیلم بنشیند، مخاطب اگر بخواهد به تنهایی فیلم ببیند در خانه هم می تواند این کار را کند، حتما دیدن فیلم در سالن سینما شرایط دیگری می طلبد که تعریف شده است، بنا بر این در وضعیت فعلی باید برای سینما رفتن نیز تعریف جدیدی داشته باشیم.
کارگردان فیلم سینمایی «دینامیت» توضیح داد: بعنوان یک کارگردان با ظرفیت ۵۰ درصدی سالن های سینما فیلمی را برای نمایش ارائه نمی دهم، چونکه اینطور فیلم دیدن برای مخاطب جذابیتی ندارد.
اطیابی در آخر اظهار داشت: باید پیش بینی نمود که این شرایط تا چه زمانی طول می کشد تا برای آن برنامه ریزی کرد، ما هم اکنون در سینما به این نیاز داریم که برای سینما برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد. نباید فراموش کرد که اتفاق خوب به تنهایی رخ نمی دهد و باید برای آن برنامه ریزی مناسبی صورت داد.
منبع: كاراموند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب