معاون صدا در مراسم افتتاح رسمی رادیو انقلاب:
به دور از شعارزدگی برنامه بسازید
كاراموند: معاون صدا در آیین افتتاح رادیو انقلاب همزمان با دهه فجر اظهار نمود: وظیفه رسانه این است كه آینه صدای مردم باشد و نقایص و مطالبات و چالش ها را مطرح و كل بازه ۴۰ ساله انقلاب را به درستی ترسیم كند، این كار باید با عدد و رقم و تحلیل و نقد باشد.
به گزارش كاراموند به نقل از ایسنا، مراسم افتتاح رسمی رادیو انقلاب بامداد امروز ـ ۱۱ بهمن ماه ـ با حضور حجت الاسلام موسوی مقدم (قائم مقام رئیس صداوسیما)، حمید شاه آبادی (معاون صدا) و جمعی از مدیران و اهالی رادیو در استودیو ۲۹ ساختمان شهدای رادیو برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم علیرضا حبیبی كه بعنوان مدیر رادیو انقلاب منصوب شده است، در سخنانی اظهار نمود: رادیو انقلاب برای سومین سال در جهت رسالت خود امروز چهارشنبه ۱۱ بهمن به صورت زنده شروع به كار كرد. این شبكه از این پس به صورت زنده و ۲۴ ساعته به تبیین هویت و ماهیت انقلاب می پردازد و كارنامه و دستاوردهای انقلاب را معرفی خواهد نمود.
وی ادامه داد: رویكرد رادیو انقلاب تعیین هویت و ماهیت انقلاب و تبیین كارنامه ۴۰ ساله و ظرفیت سازی، كیفیت سازی و جریان سازی با مبحث انقلاب است. همینطور هم افزایی شبكه های رادیو در جهت تولید برنامه ها همچون این ماموریت هاست و با همكاری برنامه سازان انجام می گردد.
حبیبی اظهار نمود: تولید و پخش برنامه بر مبنای ماموریت رادیو انقلاب در سرفصل های علمی، اجتماعی، سیاست، فرهنگی خواهد بود. مضامین پرارزش انقلاب اسلامی در این شبكه در دستور كار قرار می گیرد.
این مدیر رادیویی با تاكید بر تولید جریان سازی در رادیو انقلاب اظهار داشت: این جریان سازی ها كار ساده ای نیست و نیازمند اتحاد در همكاری رسانه ای است. مناسك ملی و اسلامی بستر مناسبی برای جریان سازی هستند و انقلاب مملو از پیام ها و صحنه های نوستالژیك است كه می تواند در دل یك موج رسانه ای تدارك دیده شود.
***
حمید شاه آبادی، معاون صدا نیز در سخنانی در مراسم افتتاح رسمی رادیو انقلاب اظهار نمود: بزرگترین خصوصیت انقلاب و سرمایه جمهوری اسلامی چیزی بالاتر از نعمت ولایت نیست. اندیشه ولایت برگرفته از مفاهیم قرآنی به دست آمده است. صدای جمهوری اسلامی تكلیف جدی برای تبیین اهداف انقلاب دارد. ما یك بازه زمانی یك ساله را داریم كه در نسل سوم حرف های نو و ویژه بزنیم.
معاون صدا با اشاره به اینكه زبان و نحوه كلام ما با نسل سوم باید اصلاح شود، اظهار داشت: خیلی خوب است كه برنامه سازان ما كار كنند كه اگر ولایت نبود در طول ۴۰ ـ ۵۰ سال قبل كشور دچار چه مشكلاتی می شد. امام راحل در قانون اساسی دو چیز را كنار هم قرار دادند. یكی آرای مردم و دوم ولایت فقیه. امروز در آستانه چهل سالگی باید از صدای جمهوری اسلامی برنامه هایی تولید نماییم كه بتواند این دستاورد را به خوبی نشان دهد. باآنكه برای سومین بار رادیو انقلاب آغاز به كار می كند ولی یك تكلیف یك ساله برای مدیریت این حركت عظیم دارد. امروز برخی می خواهند با عرضه یك كاریكاتور از انقلاب اغتشاش تولید كنند این وظیفه رسانه است كه آینه صدای ملت باشد تا مطالبات و درخواست ها را بگوید و از سویی تمام دستاوردهای چهل ساله را بیان كند.
شاه آبادی در بخش دیگری از سخنان خود تاكید كرد: همه برنامه سازان چنین تكلیفی دارند اما در رادیو انقلاب باید عناصر توانمند به دور از شعارزدگی قلم به دست بگیرند و تولیدات را آغاز كنند. عوامل رادیو انقلاب، شبكه های دیگر را رصد خواهند كرد. ما باید با زبان امروز با مردم صحبت نماییم چون كه فضای امروز لحنی دیگر می طلبد.
او همینطور درباره ی فعالیت رادیو انقلاب خاطرنشان كرد: ما محدود به بازه زمانی دهه فجر نیستیم و یك مأموریت یك ساله داریم و این رادیو تا ۴۰ سالگی انقلاب كار خویش را انجام خواهد داد.
وی اظهار نمود: این شبكه به دنبال پاسخ دادن به یاوه گویی هایی است كه به دنبال ترسیم كاریكاتورهایی از انقلاب دهه ۵۰ و ۶۰ هستند. شاید مردم نقدهایی را ببینند ولی با چنگ و دندان به افتخارات خود می بالند.
شاه آبادی تاكید كرد: وظیفه رسانه این است كه آینه صدای مردم باشد و نقایص، مطالبات و چالش ها را مطرح كند و كل بازه ۴۰ ساله انقلاب را به درستی ترسیم كند. این كار باید با عدد و رقم و تحلیل و نقد باشد.
***
در بخش دیگر این مراسم، سید رمضان موسوی مقدم ـ قائم مقام سازمان صداوسیما ـ نیز به سخنرانی پرداخت و درباره نقش رادیو در انقلاب اظهار نمود: نقش رادیو در انقلاب بسیار پرارزش بود. همینطور از جهت فنی و اینكه در زمان خاصی در رادیو به موضوعی خاص بپردازیم كه اثربخشی زیادی خواهد داشت. ما هنوز با خیلی از سوالات كه باید در زمینه انقلاب تبیین شوند، مواجه هستیم. این اثربخشی را باید در بستر تاریخی گذشته و آینده بررسی نماییم و انقلاب را از یك منظر باید با انقلاب های بزرگ دنیا مقایسه نماییم. این مقایسه از جهتی خوب است كه برای اثربخشی آن در تاریخ جهان به آن پرداخته می گردد و ایام دهه فجر فرصت مناسبی برای بیان خیلی از حقایق تاریخی است. ما این اقدام معاونت صدا را در راه اندازی رادیو انقلاب شایسته می دانیم چراكه رادیو در پیشرفت انقلاب و پس از آن، در تشریح دستاوردهای انقلاب نقش پررنگی داشت. وقتی مجموعه ای روی موضوعی متمركز شود، اثر بخشی آن اقدام هم بیشتر می گردد و اینكه ما در یك بازه زمانی خاص در شبكه ای مثل رادیو انقلاب به یك مبحث بپردازیم از منظر رسانه ای كاری پرارزش است.
موسوی مقدم پیروزی انقلاب اسلامی را با برخی از انقلاب های بزرگ جهان مقایسه و عنوان كرد: پیروزی انقلاب یك اتفاق بسیار بزرگ در قرن بیستم بود كه از نظر دینی، اعتقادی و ملی، مباحث فراوانی در آن وجود دارد و هنوز خیلی از آنها تبیین نشده است و باید بتوان در آستانه چهلمین سال انقلاب به خیلی از این سوالات پاسخ داد.
وی درباره ی وظیفه ی رادیو انقلاب تصریح كرد: رادیو انقلاب مسؤولیت بسیار سنگینی دارد و خیلی از ناگفته ها وجود دارد كه باید توسط این شبكه رادیویی تشریح شود.
موسوی مقدم با اشاره به اینكه انقلاب اسلامی توانست تمدن سازی كند، اظهار داشت: باید به این نكته توجه نماییم كه انقلاب اسلامی در محدوده جغرافی ایران نبود و توانست یك رنسانس فرهنگی و تغییرات سیاسی جهانی تولید كند و رادیو انقلاب باید به این مورد بپردازد. مقایسه انقلاب اسلامی با انقلاب های بزرگ فرانسه، روسیه و یا الجزایر از طرفی نزدیك است چون كه همه این انقلاب ها تحولات بزرگی را بوجود آورده اند اما از طرفی ممكن است این مقایسه قیاس مع الفارق باشد چون انقلاب ایران وجوهی دارد كه در آن انقلاب ها دیده نمی گردد و شاید هم بنابراین است كه آن انقلاب ها به انحراف رسیده اند.
قائم مقام رییس صداوسیما اضافه كرد: رادیو انقلاب باید به این بپردازد كه در شرایطی كه جهان به شرق و غرب تقسیم شده بود انقلاب اسلامی با یك نگاه جدید و یك تحولی شكل گرفت و بعنوان انقلاب «نه شرقی، نه غربی» روی كار آمد. هیچ تحولی پیش از انقلاب اسلامی پایه دینی نداشت اما انقلاب اسلامی برگرفته از یك ایدئولوژی وحیانی و توحیدی بود. رهبری تاكید داشتند كه انقلاب های دنیا را با انقلاب ایران مقایسه نماییم. دشمنان می خواهند فرهنگ برگرفته از معنویت مانند شهادت را با خشونت معادل سازی كنند. تأثیر انقلاب اسلامی در حوزه اندیشه و شناخت دیگر موردی است كه باید در رادیو انقلاب بررسی شود. بررسی دیدگاه های اندیشمندان و صاحب نظران مستقل، بازتاب جهانی انقلاب اسلامی ایران و علل پیروزی انقلاب اسلامی و همینطور بررسی آثار انقلاب اسلامی، فلسفه امت و امام (ره) همچون مباحثی است كه در رادیو انقلاب به آن پرداخته خواهد شد.
به گزارش كاراموند به نقل از ایسنا، برنامه های رادیو انقلاب از این پس روی موج FM ردیف ۹۵.۵ مگاهرتز قابل دسترسی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب