معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی تشریح كرد:

اوضاع کلیساها در شمال غرب ایران

اوضاع کلیساها در شمال غرب ایران کاراموند: معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی با بیان که از میان ۹۰ کلیسای موجود در این استان، 80 کلیسا فعال و 10 کلیسا متروک است و 4۸ کلیسا نیز ثبت ملی شده اند، وضعیت مرمت و حفاظتِ دو کلیسای جهانی در آذربایجان غربی را تشریح نمود.


داود فرازی درباره ی وضعیت کلیساهای این استان به ایسنا اظهار داشت: در استان آذربایجان غربی حدود ۹۰ کلیسا وجود دارد که از میان آنها ۴۸ کلیسا در لیست آثار ملی به ثبت رسیده اند و حدود ۱۰ کلیسا هم متروکه هستند. دوره تاریخی این کلیساها از قرن اول میلادی تا دوران پهلوی است و به جز کلیساهای متروکه تقریباً ۸۰ کلیسا در حال حاضر فعال می باشند که برای اجرای مراسم های مذهبی، دست کم دو بار در سال فعالیت می نمایند. همین طور کلیساهای «مارسرگیز» در کوه سیر، کلیسای «آده» کردآباد و «قره کلیسا» در چالدران علاوه بر آن که همچنان محلی برای عبادت مسیحیان هستند، امکان بازدید گردشگران را نیز فراهم نموده اند.
بگفته معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی، در این استان یک کنیسه وجود دارد که در حال حاضر غیرفعال است.
او سپس درباره ی کلیساهای فعال این استان اظهار داشت: تعدادی از کلیساهای استان کاملا فعال می باشند و مراسم مذهبی هر هفته در آنها برگزار می شود؛ کلیسای شرق آشور، کلیسای انجیلی آشوری (پروتستان)، کلیسای کاتولیک، کلیسای آشوری، کلیسای کلدانی (کلیسای حضرت مریم)، کلیسای ارامنه گیریگوری و کلیسای جماعت ربانی، همچون این کلیساها هستند.
معاون میراث فرهنگی آذربایجان غربی، علت غیرفعال ماندن تعدادی از این کلیساها را چنین بیان کرد: مسیحیان از روستاها مهاجرت کردند و همین باعث شده که تعدادی از کلیساها غیرفعال شوند.
او درباره ی اجرای مراسم غسل تعمید در کلیساهای این استان اظهار داشت: در تمامی کلیساهای فعال استان، این مراسم بعد از چهل روزگی نوزاد برگزار می گردد و ممکنست بعضی خانواده ها نذر کنند که فرزندشان پس از چند سال در یک کلیسای خاص، مانند کلیسای مارسرگیز و یا قره کلیسا غسل تعمید شود.
فرازی همین طور درباره ی آخرین وضعیت حفاظت، نگهداری و حریم دو کلیسای «قره کلیسا» و «زور زور(مریم)» که در سال ۱۳۸۷ (۲۰۰۸) در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شدند، اظهار داشت: از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری مبلغ ۵۰ میلیاردریال برای تامین زیرساخت های مجموعه جهانی «قره کلیسا» مصوب و پیش بینی شده است. هر دو کلیسا تعیین حریم شده و چالشی در حریم آنها وجود ندارد. از نظر مرمت نیز هر دو بنا در وضعیت مناسبی قرار دارند.
معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی درباره ی آیین های ارامنه که اجرای آنها هنوز جریان دارد، اظهار داشت: آیین «زیارت قره کلیسا» که در میراث ناملموس جهانی به ثبت رسیده است، هر سال برگزار می گردد و از جانب اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محدودیتی برای آن وجود نداشته است. مدیریت و امنیت این مراسم به عهده فرمانداری و مراجع ذی ربط است و باتوجه به مذهبی بودن مراسم، محدودیتی برای اجرای آن تا کنون وجود نداشته است، هر چند تعداد شرکت کنندگان در این مراسم به نسبت سالهای قبل کمتر شده است، اما همچنان مراسم بدون محدودیت ویژه ای انجام می شود. مراسم امسال نیز با حضور چهارهزار نفر اجرا شد. همین طور در کلیساهای آشوری مراسم جشن انگور، جشن آب پاشان و مراسم یادبود قدیسین انجام می شود.



1401/10/10
10:39:16
5.0 / 5
400
تگهای مطلب: ایران , تاریخی , جشن , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری