عید سعید فطر جشن رستگاری و بندگی

عید سعید فطر جشن رستگاری و بندگی به گزارش کاراموند کردستان اگر آخر روز با شب است و سلام با خداحافظی، تولد با مرگ، حج با قربان، آخر رمضان هم عید فطر است، روزی که استغفارها و دعاها و اشک ها به بار می نشیند و جوهر وجودی انسان ناب می گردد تا آغاز شود راه جدیدی برای بندگی.


چه دلگیر است طنین نوای الوداع الوداع از گلدسته های مساجد شهر وقتی که می دانی می رود ماه خوب بندگی، ماه مهربانی، دقیقه های زیبای سحری، لحظه های ناب افطار و شبهای زیبای قدر و چه خوش است شنیدن نوایی که ما را فرامیخواند به عید وصال و مهربانی.
عید فطر عید پیروزی ایمان، عید غلبه انسان بر شیطان، عید شکست نفس اماره و عید رسیدن به دعاها و وصال ها است، آری عید فطر آغاز راهی است برای بندگی.
عید فطر در کردستان
هرساله با نزدیک شدن به عید سعید فطر ولوله ای در شهر برپا بود، خانواده ها در تکاپو بودند تا همگی از دختر و پسر گرفته تا عروس و دامادها و نوه ها و نتیجه ها دور یک سفره در منزل بزرگ خانواده جمع شوند و این عید مبارک را در کنار یکدیگر جشن بگیرند.
چه مظلومند کودکان امروز، یادم می آید کودک که بودیم از هر فرصتی برای گرفتن عیدی از بزرگترها استفاده می کردیم، فرقی هم نداشت چه سال نو باشد چه عید قربان یا جشن رمضان از هر فرصتی استفاده می کردیم برای پر کردن قلک هایمان و چه لذتی داشت جمع های خانوادگی؛ اما کودکان امروز به سبب کرونا نه تنها محروم از لذت عیدی هستند که با دورهمی های روز عید هم غریبه اند.
تا پیش از کرونا، وقتی صحبت از عید سعید فطر می شد، روزی بود برای وصال، روزی برای سروسامان دادن به زوج های جوان تا در این روز مبارک زندگی مشترک خویش را شروع کنند و چه عشق هایی که در تاریخ در روز عید فطر به وصل رسیده است؛ کردستانی ها عادتشان این است، عادت دارند وصال ها را با روزهای مبارک گره بزنند.
در روز عید فطر، مادر خانواده بامداد زود بساط قرمه سبزی را بار می گذارد تا موقع آمدن فرزندان و عروس و دامادها و نوه هایشان خوب جا بیفتد.
اما در گذشته رسم بر این بوده است که غذای روز عید یا همان قرمه سبزی در همان اوایل بامداد و به جای صبحانه صرف می شد و این رسم الان در روستاهای استان پابرجا است.
در روز عید سعید فطر مردم این استان بامداد زود به همراه خانواده برای خواندن نماز عید به مساجد محله خود می روند و پس از خواندن نماز عید به دیدار اقوام رفته و از آنها طلب حلالیت می کنند.
«نوجشن» از دیگر آیین های ویژه عید سعید فطر در کردستان است و یکی از آن رسم و رسوماتی است که هنوزم که هنوز است در کردستان پابرجا می باشد، به این شیوه که درصورتیکه یکی از اقوام و یا اهل محل در یک سال قبل عزیزی را از دست داده باشد، اهل محل به صورت دست جمعی و یا همراه با خانواده به دیدار بازماندگان می روند تا عید را به آنها تبریک و فاتحه ای برای آن مرحوم قرائت کنند.
یکی دیگر از آیین های عید سعید فطر در کردستان پرداخت زکات فطره است که کُردها به آن فتره یا سه رفتره می گویند، میزان زکات فطره هر سال توسط شورای افتای کردستان تعیین و اعلام می شود و کردستانی ها بر مبنای آن زکات فطره خویش را به مسجد محل و یا نیازمندانی که در اطرافشان وجود دارند پرداخت می کنند.
دید و بازدیدهای عید سعید فطر در کردستان حتی تا روز پس از آن هم ادامه دارد و مردم محله و فامیل های دور و نزدیک برای طلب حلالیت به یکدیگر سرمی زنند.
این دومین عید سعید فطری است که کرونا بساط عید دیدنی و شادی و دورهمی ها را برچیده است و دیگر از آن رسم و رسومات زیبای عید در این روز مبارک خبری نیست.



1400/02/23
10:45:46
5.0 / 5
987
تگهای مطلب: جشن , زندگی , سفر , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری