پیشنهاد نوروزی مهر به مخاطبان سینما؛

هیجان یک مسابقه فوتبال را با پرویزخان تجربه کنید

هیجان یک مسابقه فوتبال را با پرویزخان تجربه کنید به گزارش کاراموند، فیلم سینمایی پرویز خان نخستین اثر سینمایی علی ثقفی، یک بیوگرافی فوتبالی از زندگی پرویز دهداری مربی تیم ملی و ماجرای استعفای ۱۴ بازیکن این تیم است.



خبرگزاری مهر -گروه هنر-سید امیر شایان حقیقی؛ فیلمهای «تمساح خونی»، «بی بدن»، «آسمان غرب»، «پرویزخان»، «آپاراتچی»، «نوروز» و «ایلیا در جستجوی قهرمان» بسته اکران نوروزی ۱۴۰۳ را شکل می دهند که پیش از این در چارچوب مقدمه و همزمان با آغاز اکران نوروزی در گزارش «فجر منهای یک در نوروز فیلم اولی ها / آیا رونق به سینما می آید!؟» به بررسی چینش و ترکیب بسته اکران نوروزی و معرفی اجمالی آثار پرداختیم. در چارچوب سلسله گزارش هایی با عنوان «پیشنهاد نوروزی «مهر» به مخاطبان سینما» به معرفی فیلمهای اکران نوروزی می پردازیم که پیش از این و همزمان با انتشار تیزر رسمی به معرفی فیلم «آسمان غرب» در گزارش «قصه یک طغیان در «آسمان غرب» ایران / قهرمانی که به عشق مردمش جنگید» پرداختیم. در ادامه و در چارچوب چهارمین گزارش، فیلم «پرویز خان» را به مخاطبان و علاقه مندان سینما معرفی خواهیم کرد. فیلم سینمایی «پرویز خان» همچون فیلمهای فوتبالی سینما ایران به حساب می آید که پیش از این هم آثاری چون «عرق سرد» و «بیرو» از مضمون در رابطه با فوتبال بهره گرفته بودند؛ «پرویزخان» اما روایتی با مضمون فوتبالی از یک ماجرای تاریخی دارد و برشی از زندگی پرویز دهداری مربی تیم ملی ایران با بازی سعید پورصمیمی است. فیلم اول علی ثقفی محصول سازمان هنری رسانه ای اوج است و در نخستین رونمایی خود در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر مورد توجه قرار گرفت؛ همزمانی اکران این فیلم در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر و حضور تیم ملی ایران در بازی های جام ملت های آسیا هم حال و هوای فوتبالی به اکران این فیلم داد و این اثر با نامزدی در ۹ رشته برای دریافت سیمرغ بلورین و کسب ۲ سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول و بهترین تدوین در کنار دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه در بسته اکران نوروزی سال ۱۴۰۳ قرار گرفت.
علی ثقفی در نخستین تجربه سینمایی خود به پیشنهاد سازمان اوج سراغ یک اثر بیوگرافی راجع به پرویز دهداری رفته و در یک ماجراجویی فوتبالی به مبحث جنجالی استعفای تعدادی از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پرداخته است که به دنبال این استعفا نسل جدیدی از فوتبالیست ها توسط دهداری کشف شدند و تا سال ها فوتبال ایران را نمایندگی کردند. البته روایت این برش از زندگی پرویز دهداری از دخل و تصرف های کارگردان در امان نمانده است و بازی های تیم ملی به دخالت نیروهای نظامی گره زده شده و در موقعیتی بازی های فوتبال به عملیات کربلای ۴ گره خورده است. «پرویز خان» برای نخستین بار به بازنمایی ستاره های فوتبال نظیر احمدرضا عابدزاده، جواد زرینچه، سیروس قایقران و … پرداخته است. بازسازی سینمایی مصاف ایران و کویت در این اثر منجر به انتقال همه هیجان و استرس حاکم بر این بازی تاریخی به مخاطبان حاضر در سالن سینما می شود. در مجموع این اثر می تواند مورد توجه علاقه مندان به فوتبال قرار گیرد.
در توضیح این فیلم آمده است: در بازگشت تیم ملی از سئول نامه ای توسط ۱۴ بازیکن امضا شده بود که بعد از رسیدن به فرودگاه مهرآباد، به بمب خبری تبدیل شد، استعفای ۱۴ بازیکن از حضور در تیم ملی جنجالی ترین رخداد فوتبالی دهه ۶۰ بود. دهداری تیم ملی جدیدی با جوانان گمنام تشکیل داد که از میان شان تعدادی جزو ستاره های بزرگ فوتبال شدند؛ از احمدرضا عابدزاده و مجتبی محرمی تا جواد زرینچه و صمد مرفاوی، تیم جوان دهداری بعد از کسب مقام سومی در جام ملت های آسیا، آماده رقابت های مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ می شد که حاشیه های دیدار دوستانه ایران و ژاپن در استادیوم آزادی، پرونده حضور دهداری در تیم ملی را بست. روزی که برخی از تماشاگران با گلوله های برفی از معلم اخلاق استقبال کردند. دهداری در اوایل دهه ۷۰ دار فانی را وداع گفت و «پرویز خان» برشی از این اتفاقات را روایت می کند. سعید پورصمیمی، مریم سعادت، خسرو احمدی، حمیدرضا پگاه، بهنام تشکر، علی باقری، المیرا دهقانی، مهدی قربانی، یاسین مسعودی، محمدصادق ملک، نیما نادری، یدالله شادمانی، مهدی فریضه، روزبه رئوفی، منوچهر علیپور، امیر دانشجو، سید ابوالفضل موسوی، نصیر ساکی، امیرمهدی کوشکی و اسکندر کوتی بازیگران این فیلم هستند. سایر عوامل «پرویز خان» عبارتند از کارگردان علی ثقفی، تهیه کننده عطا پناهی، مدیر تولید رضا زنجانیان، مجری طرح استودیو بادبان، مدیر فیلمبرداری وحید ابراهیمی، مدیر صدابرداری میثم یاردیلو، طراح صحنه محسن خدابخشی، طراح لباس آزاده قوام، طراح چهره پردازی امید گلزاده، تدوین حسن حسندوست، طراح جلوه های بصری سیدهادی اسلامی، صداگذار حسین قورچیان، آهنگساز صبح افشار، دستیار اول کارگردان علی غیاثوند، برنامه ریز سحر زرندی و عکاس حبیب مجیدی.


منبع:

1403/01/10
14:43:45
5.0 / 5
161
تگهای مطلب: آهنگساز , ایران , بازیگر , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری