500 نفر از هنرمندان همدانی باز هم دست به دامن استاندار شدند

500 نفر از هنرمندان همدانی باز هم دست به دامن استاندار شدند به گزارش كاراموند هنرمندان و بازیگران همدانی از استاندار این استان خواستند تا بواسطه ی تجربه هایش در ساماندهی سعدالسلطنه قزوین؛ بازمانده های تاریخی و طبیعی استان و شهر همدان را هم نجات بدهد.


به گزارش كاراموند به نقل از ایسنا، این هنرمندان صراحتا درخواست نمودند تا از مجوز بلند مرتبه سازی و افزایش ارتفاع در رینگ اول و دوم شهر و محور پرترافیك همدان مانند خیابان بوعلی، میدان جهاد و بیمه جلوگیری شود تا خسارات جبران ناپذیری به میراث تاریخی و طبیعی شهر وارد نشود.
محمد حسین حلیمی نقاش، طراح گرافیك، استاد دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم و از چهره های ماندگار، پرویز پرستویی - بازیگر - و امیرشهاب رضویان - كارگردان - در نامه ای به سید سعید شاهرخی - استاندار همدان - درخواست توجه به وضعیت آثار تاریخی استان بعنوان عنصر اصلی گردشگری در هر نقطه از كشور، را دارند، عناصری كه مدتی است در سر تا سر استان، درگیر تخریب ها و بی توجهی های دستگاه های متولی و مدیریت شهری استان است.
در این نامه كه تا كنون بیشتر از ۵۰۰ نفر از اهالی فرهنگ و هنر همدان امضا كرده اند (اسامی آنها نزد ایسنا محفوظ است) پس از تشكر از استاندار برای توجه اش به ظرفیت های گردشگری استان، آمده است: «همان طور كه می دانید یكی از مهمترین عناصر گردشگری دركشور، گردشگری فرهنگی است كه به میراث تاریخی وابسته است. حفاظت از این میراث علاوه بر معرفی هویت ملت ایران به صنعت گردشگری هم كمك می نماید.
در سال های گذشته دغدغه مندان استان، نگرانی خویش را با تخریب و نابودی میراث فرهنگی و طبیعی بارها ابراز كردند و خوشبختانه آقای نیكبخت - استاندار سابق – در بیشتر موارد به پرسش ها پاسخ گفت و همراهی كرد. همچون در مبحث تخریب زورخانه «شهید همه كسی» كه دستور توقف تخریب این بنای تاریخی را صادر كرد. او برای تبدیل میدان امام به سایت موزه بسیار كوشش كرد هرچند بعد از بازنشستگی وی، ماجرا مسكوت ماند و امروز این مكان به زباله دانی در مركز شهر تبدیل گشته و همانطور كه اطلاع دارید، زمستان گذشته شهرداری برف پیاده راه را در آن تخلیه می كرد.
همچنین در سال های گذشته صدمه های جدی به آثار طبیعی و تاریخی استان وارد شده است كه متأسفانه به دست یا دستور برخی مدیران این اتفاق افتاده است، تخریب عمارت «ذوالریاستین»، «عمارت جواهری»، خانه های تاریخی «كبابیان»، ایجاد ترمینال در حریم هگمتانه و آسفالت كردن بخشی از این تپه باستانی و تخریب چندین باغ با چشم پوشی مدیران شهری صورت گرفت.
جناب استاندار همان گونه كه می دانید از سال قبل مبحث ساخت وساز در حریم درجه یك عمارت «نورمهال» به نگرانی دغدغه مندان استان دامن زد كه مبادا این بنا هم به سرنوشت بناهای «كبابیان» گرفتار شود ازاین رو مخالفت فعالان مدنی و هنرمندان در سطح ملی عنوان شد. درپی آن با قول هایی كه آقای «پرویز فتاح» - رئیس كمیته امداد امام خمینی (ره) و ریاست شورای شهرهمدان دادند امید دربین شهروندان ایجاد و آرامش به سطح جامعه بازگشت.
اما این روزها بار دیگر مالك یا مالكان زمین درپی راه اندازی برج هستند و متأسفانه مسئولان شهری پاسخ شفافی به پرسش ها نمی دهند. این دفعه از جنابعالی درخواست داریم با تدبیر و مدیریت صحیح این بنا و محوطه اطراف آنرا نجات دهید. با مدیرت جنابعالی و همراهی شهرداری، شورای شهر، اداره راه وشهرسازی و میراث فرهنگی می توان با واگذاری زمین معوض، رضایت مالك را جلب كرد و نگرانی مردم همدان را برطرف ساخت.
آقای مهندس شاهرخی از جنابعالی هم انتظار و درخواست داریم به مطالبات هنرمندان، فعالان مدنی و اهالی رسانه جامه عمل بپوشانید. مطمئن باشید مردم فرهنگ دوست و قدرشناس همدان همراهی شما را فراموش نخواهند كرد. ما از شما بعنوان عالی ترین مقام دولتی در استان خواستاریم اجازه ندهید بیشتر از این حفظ میراث طبیعی و فرهنگی استان نادیده گرفته شود.
می دانیم كه تملك چند اثر تاریخی درمقابل هزینه های معمول یك استان مبلغی نیست كه شما نتوانید از پس آن برآیید. جنابعالی در استان قزوین هم خدمت كرده اید آیا نمی توان از تجربه نجات «بازار سعدالسلطنه» و سایر آثار تاریخی قزوین الگو گرفت و بازمانده های تاریخی این استان و شهر را نجات داد؟ آیا نمی توان دستور داد برای همیشه از راه اندازی هتل ها، اقامتگاه ها و اماكن تفریحی در منطقه مشرف به تپه عباس آباد و گنجنامه، اعطای مجوز بلند مرتبه سازی و افزایش ارتفاع در رینگ اول و دوم شهر و محور پرترافیك همدان همچون خیابان بوعلی، میدان جهاد و بیمه جلوگیری كرد تا خسارات جبران ناپذیری را به میراث تاریخی و طبیعی شهر وارد نكنند؟
جناب مهندس شاهرخی توجه به توسعه پایدار و حفاظت از میراث طبیعی و تاریخی در این زمینه، حلقه مفقوده مدیریت شهری است. حفاظت و پاسداری از میراث طبیعی و فرهنگی تنها برعهده یك اداره نیست، هم مدیران دولتی و هم مردم با مشاركت نهادهای عمومی باید در جهت حفظ آن تلاش كنند. بارها به شهرداری پیشنهاد و گوشزد كرده ایم كه وظیفه سازمان اجتماعی، فرهنگی شهرداری، تنها نصب بنر تبلیغاتی نیست و می توانند بخشی از بودجه و اعتبار فرهنگی را صرف خرید خانه های تاریخی شهر كنند. شهر به فرهنگسرا نیاز دارد.
چرا باید خانه جواهری تخریب شود و درمدت كوتاهی درهمان مكان بعد از قطع درختان مجوز ساخت چندین برج صادر شود؟ باستان شناسان، معماران و فعالان فرهنگی استان بارها گوشزد كرده اند كه راه اندازی پاركینگ در محوطه آقاجانی بیگ، دوای درد ترافیك شهر نیست. اگر مقرر است ۶ خیابان اصلی منتهی به میدان، به پیاده راه تبدیل گردد چه ضرورتی برای ایجاد پاركینگ در این محوطه است؟ از شما تقاضا داریم حتی المقدور آنچه از عناصر قدیمی و بافت شهر باقی مانده یا در حال نابودی است را نجات دهید.
بازیابی و مرمت ساختمان های قدیمی، چمن ها، محله ها و قنات های تاریخی شهر، در كنار حفظ باغ های باقیمانده می تواند به حفظ هویت شهری همدان كمك نماید.مورد دیگر محیط زیست همدان با موقعیت جغرافیایی و هویت بصری همدان است كه در فرهنگ وادب و تاریخ ایرانی شهرت و اعتبار دارد. قله الوند و چشم اندازهای سرسبز آن و منظره شهری، همواره مجموعه ای خاطره انگیز برای تمام افراد بوده و همواره بعنوان یك مزیت شهری شهرت داشته و دارد، درصورتی كه به این جنبه میراث طبیعی ملی توجه نشود و جهت استفاده های انفرادی دامنه الوند تصاحب شود وبا ساخت و سازهای مخرب كه بعضاً درحال انجام یا شكل گرفتن است، هویت اقلیم حتما اضمحلال خواهد شد.مسئولیت حفظ وحراست متوجه همه مدیران ومسئولین شهری به خصوص استانداری، محیط زیست، میراث فرهنگی، شهرداری، دانشگاه ها و مراكز فرهنگی هنری است كه البته مسئولیت توجه آحاد جامعه همیشه ضروری می باشد، پس بهتر است از سیل اخیر عبرت بگیریم و كمتر طبیعت را دستكاری نماییم.»
در رساله هم پرستویی، حلیمی و رضویان درخواست كردند؛ «امیدواریم از سوی جنابعالی فرصتی فراهم گردد تا مباحث دیگر را در حضوری بیان كنیم»
رونوشت این نامه كه اول اردیبهشت به دفتر شاهرخی استاندار همدان فرستاده شده، به شورای اسلامی شهر همدان، شهرداری همدان، اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و اداره كل راه و شهرسازی استان همدان فرستاده شده است.



1398/02/02
22:26:35
5.0 / 5
4686
تگهای مطلب: بازیگر , تفریح , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری